Skip to content

Compartir

Aprovació RD 1055/2022 d’ENVASOS i RESIDUS D’ENVASOS

Amb la finalitat de complir amb el compromís adquirit al V Programa d'Acció Comunitari en matèria de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible, la Unió Europea va adoptar la Directiva 94/62/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de desembre, relativa als envasos i residus d'envasos.

Amb la finalitat de complir amb el compromís adquirit al V Programa d’Acció Comunitari en matèria de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible, la Unió Europea va adoptar la Directiva 94/62/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de desembre, relativa als envasos i residus d’envasos.

Aquesta directiva tenia per objecte harmonitzar les normes sobre gestió d’envasos i residus d’envasos dels diferents estats membres, amb la finalitat de prevenir o reduir el seu impacte sobre el medi ambient i evitar obstacles comercials al mercat de la Unió Europea. La directiva inclou, dins del seu àmbit d’aplicació, tots els envasos posats al mercat comunitari i jerarquitza les diferents opcions de gestió de residus, considerant com a prioritàries les mesures que tendeixin a evitar-ne la generació, seguides d’aquelles que en fomentin la reutilització, el reciclatge o la valorització per evitar o reduir l’eliminació d’aquests residus.

El món dels envasos, tal com el coneixíem fins ara està canviant, i per poder efectivament aplicar aquests canvis, les empreses envasadores i els SRAPS, si ho fan de la mà d’empreses com ECOLIGNOR, avalades per un grup d’empreses amb anys d’experiència efectiva en el seu sector, poden minimitzar riscos, assegurar processos, i optimitzar recursos2, que en definitiva és2.

Creiem que una empresa ha d’actuar com una comunitat i utilitzar eines al vostre abast per cooperar per al bé de la societat. Així guanyem tots, guanya el medi ambient i guanya un futur més sostenible pels nostres fills.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!