Skip to content

Gestió de residus

Som gestors certificats d'envasos de fusta.

D’acord amb la llicència ambiental atorgada per part dels organismes pertinents (Llei d’Intervenció Integral de l’Administració: L.I.I.A.), l’Agència de Residus de Catalunya (A.R.C.: www.arc-cat.net) autoritza la nostra empresa a ser Gestora de Residus amb el codi E-902.05 per a la recuperació de palets de fusta a través de la classificació i la reparació.

Gestió integral del residu de fusta

PALET DIRECT compta amb els codis de gestor E-902.05 i T-1315 i l’Agència de Residus de Catalunya queda autoritzada per procedir d’acord amb la normativa vigent per a la gestió integral d’aquests residus.

Donem validesa documental i garanties de traçabilitat durant tot el procés del residu, des de la gestió en planta fins a la valorització.

La nostra alta capacitat logística ens permet operar a tot el territori, oferint una alta cobertura i rapidesa de gestió, aportant solucions eficaces per als nostres clients.

Normativa i obligacions per a les empreses

Segons la normativa vigent, els palets i els envasos de fusta sobrants a les empreses han de ser recollits i gestionats per un gestor autoritzat de residus.

Així mateix, la Llei 7/2022 i RD 1055/2022 obliga a través dels sistemes de responsabilitat ampliada del productor (RAP) una sèrie de requisits en matèria de gestió d’envasos i residus d’envasos.

Consulti’ns per a més informació.

Servei documental

PALET DIRECT ofereix solucions tecnològiques perquè els nostres clients puguin obtenir de forma digital tota la documentació necessària que cada empresa ha de sol·licitar i acompanyar a cada transport individual de residus al llarg del recorregut.

Els nostres clients poden obtenir fàcilment qualsevol document que acrediti les seves obligacions en matèria de gestió de residus.

Consulti’ns per a més informació.

FAQ's

Tens cap dubte? Descobreix les preguntes més freqüents que ens fan els nostres clients
El palet com a envàs o com a residu?

Actualment a Catalunya el palet de fusta que acumulen les empreses posseïdors finals es considera residu. ECOLIGNOR gestiona aquest residu, registrat sota el codi 150103 pel Catàleg Europeu de Residus (CER) dins de la categoria envasos de Fusta. Està considerat NO ESPECIAL, per la qual cosa no cal tramitar la Fitxa d'Acceptació (FA) entre el gestor de residus i el productor. El mètode de valorització és el V15: Reciclatge i reutilització de fustes.

Per què un gestor de residus?

Segons la normativa vigent a Catalunya, els palets de fusta sobrants de les empreses han de ser recollits per un gestor autoritzat de residus. La gestió, el transport i la documentació requerida al respecte ha d'estar realitzada per un gestor autoritzat a aquests efectes, i comportar greus sancions en cas d'incompliment.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!